Om Spinnakern

Denna sida är främst till för de som tecknat sig för ett radhus i kvarteret spinnakern i Västerås.

I kvarteret Spinnakern bygger Derome Mark & Bostad attraktiva radhus, unika på sitt eget sätt. Husen är ritade av Anders Holmberg Arkitekter och har fått fasader med individuell identitet genom variation och spännande materialval i form av olika tegel-, puts- och trämaterial. Tack vare genomtänkt placering och utformning av husen tar man väl till vara på sjöutsikten och solljuset. Förmiddagssol mot framsidan, eftermiddagssol mot baksidan, och på takterrassen kan du njuta av solen från att den går upp till att den går ner.

Från husets framsida kliver du in i en väl tilltagen entré med stor förvaringsvolym och nära koppling till det luftiga och ljusa köket. Längre in i huset finner du vardagsrummet med direkt utgång till en altan och en lättskött trädgårdsplätt, omringad av häckplantering. Ytorna i entréplan är effektivt utnyttjade med en funktionell klädvård i direkt anslutning till köket och en rymlig gästtoalett. På övre plan ligger ett allrum och fyra sovrum, avskilda från entréplanets sociala yta.

På taket breder sig kronan på verket ut; en fantastisk terrass med fint utsiktsläge över både Mälaren och omgivningarna. En oas att njuta av på alla möjliga sätt - utefrukost en härlig sommarmorgon eller umgänge med vänner in till sena natten, vad du än önskar! Terrassens träräcke kombinerat med glasräcke skapar en avskildhet mot grannen men även en möjlighet att blicka ut över omgivningarna.

För att minska miljöpåverkan bygger vi våra hus i trä och använder oss av mycket energieffektiva fönster och väggar, ventilationssystem med nergiåtervinning och fjärrvärme för husens uppvärmning. På så sätt blir husen energieffektiva och vi hjälps åt att skapa en hållbar framtid.

På terrassen har vi valt att sätta solceller som ger ett tillskott till hushållselen. Terrassen kantas av växtlighet i form av s.k sedumtak. Det är inte bara vackert och naturligt - det har även en ljuddämpande effekt samt minskar värmeinstrålning och fångar upp regnvatten.

 

Radhusen-med-text

Här finns det mer att läsa på bostad Västerås Klicka här